Trekt je auto naar links of rechts of slijten de banden ongelijkmatig? Dan heb je een grote kans dat je auto uitgelijnd moet worden. Een goede uitlijning zorgt ervoor dat je auto koersvast is, minder brandstof verbruikt en de banden minder snel slijten. Dit niet te verwarren met het balanceren van de banden. Bij balanceren zorgen we er namelijk voor dat de wiel/band combinatie rondom even zwaar is. Dit om trillingen te voorkomen.

Wat is uitlijnen?

Stuur recht

koersvastheid

langere levensduur banden

lager brandstofverbruik

 
Bij uitlijnen plaatsen we op elk wiel een uitlijnkop die de exact stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen aan de computer door geeft. Dit kunnen we vergelijken met de fabrieksvoorschriften van de auto en bekijken of de huidige stand binnen de fabrieksvoorschriften valt. Maar wij kijken verder dan alleen de fabrieksvoorschriften. Wij zorgen ervoor dat de linker en rechter kant exact de zelfde waarde binnen de fabrieksvoorschriften aan geeft. Zo zorg je ervoor dat de auto zich het allerbeste gedraagt op de weg. En ook lijnen we als het mogelijk is ook de achterwielen uit. Waar dit elders nog wel eens als niet belangrijk word beschouwd. Vinden wij dit juist van groot belang om de rijeigenschappen van de auto te bevorderen
 

Zoekt u een goede betrouwbare garage in hoorn | Zwaag die uw auto kan uitlijnen?

Maak een afspraak
voor
0%
Nauwkeurig
binnen
0 min*
uitgelijnd
meer dan
+0
tevreden klanten

Wanneer moet mijn auto uitgelijnd worden?

• Waneer je bijvoorbeeld met het wiel tegen een stoeprand bent aangereden heb je al kans dat de uitlijning buiten de fabriekswaarde komt te liggen. • Bij het vervangen van wielgeleidingselement, wiellager of iets anders wat invloed heeft op het verlopen van de uitlijning. • Wanneer je een aanrijding hebt gehad met de auto. • Wij raden aan om de auto eens per jaar als onderhoud te laten uitlijnen, om zolang mogelijk plezier te hebben van je banden en een goede wegligging.

Wat kost uitlijnen?

Uitlijnen vergt wel wat tijd. We zijn voor een goede vierkantuitlijning een half uur tot een uur mee bezig. De kosten voor het uitlijnen bedragen €79,95,- *Soms komt het voor dat de afstelling zodanig vast zit dat we hier meerwerk aan hebben. Hier rekenen we dan enkel de extra werkzaamheden voor wat we nodig hebben.

Wilt u uw auto laten uitlijnen in Hoorn | Zwaag? Dan bent u bij Aad Steur auto-onderhoud garage in Zwaag aan het juiste adres.

reparatie Bekijk onze video

beijk onze reparatie video om een beter beeld te krijgen van hoe wij te werk gaan.
Binnenkort kunt u hier een mooi filmpje verwachten over dit onderwerp. Houdt de site in de gaten

Mooi woorden van onze Klanten

Uitstekende garage. Betrouwbaar en eerlijk. Altijd in overleg met je wat er met je auto moet gebeuren. Wij zijn volgens mij al meer dan 25 jaar een tevreden klant bij jou.

Marthy

Aad en Boyd hebben bij onze Skoda Yeti een versnellingsbakrevisie gedaan en de distributieketting vervangen. Helemaal top. De Yeti rijdt weer als nieuw. Vakwerk!

Jan

Uitstekende garage. Zeer snelle service. Aad en Boyd zijn zeer deskundige vakmensen, zeer klantvriendelijk en nemen nog ouderwets even de tijd voor de klant. Hoor je een raar geluidje of moet er simpelweg een lampje vervangen worden dan wordt je direct even geholpen. Onze Opel Zafira B, Skoda Fabia en de Golf 4 van onze zoon zijn daarom al jaren naar onze volle tevredenheid in onderhoud voor een eerlijke prijs als ik het vergelijk en hoor van anderen.

Patrick

Na een afgekeurde APK bij een andere garage met een enorme hoeveel gevonden gebreken naar deze garage geweest. De offerte was al een stuk redelijker maar na het langsbrengen bleek een hoop van de eerder vastgestelde punten helemaal niet aan reparatie toe te zijn. Ontzettend eerlijk en fijn dat Steur garage mij hiervan op de hoogte stelde. Een vaste klant erbij! Wat een top service en super vriendelijke mensen!

Cosmo