Distributieriem | Distributieketting

Maak uw afspraakEen distributieriem vormt een verbinding tussen de nokkenas en krukas vaak met span- en looprollen die voor een goede loop van de riem zorgen. Mocht een distributieriem of een van de toebehorende onderdelen het begeven. Dan zal de motor inwendig ernstig beschadigen waarbij motorrevisie nodig zal zijn, met dure reparaties tot gevolg. Daarom is ons advies om deĀ  ervangingstermijn van de fabrikant in acht te nemen en de distributie altijd compleet te vernieuwen.

Wij vervangen de distributie altijd compleet.

Inclusief waterpomp en koelvloeistof

spanrollen en looprollen

distributieketting

vervangen binnen 1 dag

 

Bij het vervangen van de distributieriem vervangen we ook de spanrol, looprol(len) en waterpomp met koelvloeistof. En uiteraard vervangen wij ook de multiriem. Deze hebben we bij de- en montage van de distributie namelijk los en wij vinden het een gemiste kans om de oude multiriem weer terug te monteren. De kosten voor het vervangen van een distributieriem of -ketting hangt af van de merk en type auto. U kunt altijd vrijblijvend een offerte opvragen.
Wilt u de distributieriem laten vervangen in Hoorn | Zwaag? Dan bent u bij Aad Steur auto-onderhoud garage in Zwaag aan het juiste adres.

 

Zoekt u een goede betrouwbare garage in hoorn | Zwaag die de distributieriem of ketting van uw auto kan vervangen?

Maak een afspraak
Levensduur van gemiddeld
~0
kilometer
of
~0
jaar

Wat is een distributieketting ?

Bij een distributieketting is er niet gekozen voor een rubberen riem. Maar voor een metalen ketting, net zoals bij een fiets. Fabrikanten hebben hiervoor gekozen omdat een distributieketting onderhoudsvrij zou moeten zijn. Echter is gebleken dat een distributieketting wel onderhoud nodig heeft. Wij hebben heel veel ervaring met het vervangen van een distributiekettingen.

Wanneer weet ik wanneer een distributieketting vernieuwd moet worden?

Vaak laat een distributieketting wel merken wanneer deze aan vervanging toe is. Een ratelend geluid bij het starten of een foutmelding op het instrumentenpaneel zijn de eerste tekenen dat een distributieketting aan slijtage onderhevig is. Het tijdig vervangen van de motorolie kan de slijtage aan een distributieketting verminderen. Daarom is ons advies om netjes de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant te volgen. Twijfelt u of de distributieketting of distributieriem van uw auto aan vervanging toe is? Dan bent u altijd welkom ons er ook eens naar te laten luisteren/kijken

reparatie Bekijk onze video

beijk onze reparatie video om een beter beeld te krijgen van hoe wij te werk gaan.
Binnenkort kunt u hier een mooi filmpje verwachten over dit onderwerp. Houdt de site in de gaten

Mooi woorden van onze Klanten

Uitstekende garage. Betrouwbaar en eerlijk. Altijd in overleg met je wat er met je auto moet gebeuren. Wij zijn volgens mij al meer dan 25 jaar een tevreden klant bij jou.

Marthy

Aad en Boyd hebben bij onze Skoda Yeti een versnellingsbakrevisie gedaan en de distributieketting vervangen. Helemaal top. De Yeti rijdt weer als nieuw. Vakwerk!

Jan

Uitstekende garage. Zeer snelle service. Aad en Boyd zijn zeer deskundige vakmensen, zeer klantvriendelijk en nemen nog ouderwets even de tijd voor de klant. Hoor je een raar geluidje of moet er simpelweg een lampje vervangen worden dan wordt je direct even geholpen. Onze Opel Zafira B, Skoda Fabia en de Golf 4 van onze zoon zijn daarom al jaren naar onze volle tevredenheid in onderhoud voor een eerlijke prijs als ik het vergelijk en hoor van anderen.

Patrick

Na een afgekeurde APK bij een andere garage met een enorme hoeveel gevonden gebreken naar deze garage geweest. De offerte was al een stuk redelijker maar na het langsbrengen bleek een hoop van de eerder vastgestelde punten helemaal niet aan reparatie toe te zijn. Ontzettend eerlijk en fijn dat Steur garage mij hiervan op de hoogte stelde. Een vaste klant erbij! Wat een top service en super vriendelijke mensen!

Cosmo