Inlaatkleppen reinigen

Maak uw afspraakModerne benzine motoren zijn uitgerust met directe inspuiting. Denk hierbij aan de GDI motoren. De TSI en TFSI motoren van Volkswagen, Seat, Skoda en audi. De TCE motoren van Renault. En de THP motoren van Peugeot, BMW en Mini. Waar voorheen de brandstof voor de inlaatkleppen werden ingespoten en op deze manier een reinigende werking op de inlaatkleppen had. Is dit bij modernere motoren niet meer het geval. Bij modernere motoren wordt namelijk de brandstof rechtstreeks in de verbrandingsruimte ingespoten. Hierdoor worden de roetdeeltjes en oliedampen die op de inlaatkleppen terecht komen niet meer schoongespoeld, waardoor deze aankoeken op de inlaatkleppen waardoor de opening vernauwd zal worden. Wij hebben hier 2 methodes voor om dit te verwijderen. Chemisch en walnut blasting.

voorkomen beter dan genezen

hersteld vermogen

voorkomt vervolgschade

hersteld brandstofverbruik

motor loopt weer als nieuw

Chemische inlaat reiniging: We kunnen inlaatklep vervuiling verwijderen door tijdens het lopen van de motor een reinigingsvloeistof aan te laten zuigen zodat de inlaatkleppen weer schoongespoeld worden. We hebben hier hele goede ervaringen mee, en in veel van de gevallen zal dit voldoende zijn.
stralen met walnoot granulaat: Echter komen we ook vaak genoeg tegen dat de inlaatkleppen zo vervuild zijn dat we bij voorbaat al weten dat het onvoldoende zal zijn om de kleppen chemisch te reinigen. Wij raden dan aan om de inlaatkleppen te laten reinigen door middel van walnut blasting. Dit hebben wij ook in onze assortiment zitten. We demonteren hiervoor de complete inlaatspruitstuk en gaan dan alle kleppen afzonderlijk van elkaar stralen met walnoot granulaat. Hierdoor zullen de kleppen weer als nieuw zijn!

Zoekt u een goede betrouwbare garage in hoorn | Zwaag die de inlaatkleppen van uw auto kan reinigen?

Maak een afspraak
Tot
0%
meer vermogen
Ons advies is elke
0km
Inlaat reinigen
ga ook voor
0%
Schone inlaatkleppen

Hoe word de diagnose gesteld?

Om er achter te komen of uw auto last heeft van vervuilde inlaatkleppen, demonteren wij de bougies en kijken met een hele kleine flexibele camera/endoscoop naar de inlaatkleppen door de motor in een bepaalde stand te zetten. Vaak zien we dan al vrij snel of de inlaatkleppen vervuild zijn en of dit ook de oorzaak kan zijn van eventueel aanwezige klachten.

Wat zijn de kosten voor het reinigen van de inlaatkleppen?

Het chemisch reinigen van de inlaatkleppen kost €220,- Het reinigen door middel van stralen met granulaat is afhankelijk van de tijd dat we er mee bezig zijn. U kunt hiervoor altijd een vrijblijvende offerte opvragen. Wilt u de inlaatkleppen reinigen in Hoorn | Zwaag? Dan bent u bij Aad Steur auto-onderhoud garage in Zwaag aan het juiste adres.
 • inlaatkleppen voor reinigenVoor reinigen
 • inlaatkleppen na reinigen Na reinigen

Bekijkvideo

ChemischeInlaatklep reiniging

  Symptomen:
 • Slecht brandstofverbruik
 • Onregelmatige prestaties
 • Laag vermogen
 • Overmatig olieverlies
  Kenmerken:
 • Reinigt brandstofinjectoren Reinigt het gasklephuis
 • Reinigt de luchtinlaat
 • Reinigt inlaatkleppen en poorten
 • Verwijdert afzettingen in de verbrandingskamer
 • Corrigeert de balans tussen brandstof en lucht in het systeem
  Voordelen:
 • Herstelt de brandstofefficiëntie
 • Herstelt de prestaties
 • Herstelt kracht
 • Vermindert schadelijke uitstoot

Mooi woorden van onze Klanten

Uitstekende garage. Betrouwbaar en eerlijk. Altijd in overleg met je wat er met je auto moet gebeuren. Wij zijn volgens mij al meer dan 25 jaar een tevreden klant bij jou.

Marthy

Aad en Boyd hebben bij onze Skoda Yeti een versnellingsbakrevisie gedaan en de distributieketting vervangen. Helemaal top. De Yeti rijdt weer als nieuw. Vakwerk!

Jan

Uitstekende garage. Zeer snelle service. Aad en Boyd zijn zeer deskundige vakmensen, zeer klantvriendelijk en nemen nog ouderwets even de tijd voor de klant. Hoor je een raar geluidje of moet er simpelweg een lampje vervangen worden dan wordt je direct even geholpen. Onze Opel Zafira B, Skoda Fabia en de Golf 4 van onze zoon zijn daarom al jaren naar onze volle tevredenheid in onderhoud voor een eerlijke prijs als ik het vergelijk en hoor van anderen.

Patrick

Na een afgekeurde APK bij een andere garage met een enorme hoeveel gevonden gebreken naar deze garage geweest. De offerte was al een stuk redelijker maar na het langsbrengen bleek een hoop van de eerder vastgestelde punten helemaal niet aan reparatie toe te zijn. Ontzettend eerlijk en fijn dat Steur garage mij hiervan op de hoogte stelde. Een vaste klant erbij! Wat een top service en super vriendelijke mensen!

Cosmo